Stadsgården 13 juli 2017

På gång i juli

Så här i juli har vi gått in i lite av en semesterlunk. Just nu är det inte så mycket i byggproduktionen som kräver arkeologiska insatser. Vi följer dock kontinuerligt det som behövs. 

ArbetsbildÄven om det inte är så febril aktivitet i fält just nu som det varit tidigare så har vi ändå en del schaktningar att övervaka. Idag kom en liten mursnutt fram i Stadsgårdsområdet. Den dokumenterades och kan nu infogas med övriga observationer vi gjort i området.

 

Men det är inte helt stilla även om inte mycket händer ute på fältet. Inomhus råder stor aktivitet. Nu kan vi påbörja rapportarbetet av de undersökningar vi hittills gjort, fynd tvättas och registreras och lämnas in till konservering.

Arkeologiska data bearbetas och stratigrafiska sekvenser byggs upp.

Olika analyser av ben, växtmaterial och vissa typer av fynd påbörjas, träprover skickas iväg för datering.

Allt detta kommer sedan att bilda underlag för oss till våra tolkningar av hur livet en gång gestaltat sig här kring Slussen.

I slutet av augusti räknar vi med att de arkeologiska fältarbetena drar igång på allvar igen, så då återkommer vi med en ny rapport.

 

 

 

 

 

 

Arkeologikonsult

Arkeologikonsult kommer fortlöpande att genomföra de arkeologiska undersökningarna i Slussenområdet under hela byggnationstiden. Det kommer att dyka upp många intressanta fynd och lämningar från olika epoker så fortsätt gärna följa vårt arbete här på Slussenportalen.

Kontakt

Telefon: 08-590 840 41

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Web: www.arkeologikonsult.se